• zhibo1
 • zhibo2
 • zhibo3
 • about
 • sd
 • about3

За нас

Kima Chemical Co., Ltd. е важен производител на целулозни етери во Кина, специјализиран за производство на целулозни етери, со седиште во Шандонг Кина, со вкупен капацитет од 20000 тони годишно.
Нашите производи, вклучувајќи хидроксипропил метил целулоза (HPMC), хидроксиетил метил целулоза (MHEC), хидроксиетил целулоза (HEC), натриум карбокси метил целулоза (CMC), етил целулоза (EC), редисперзибилен полимер во прав (RDP) итн може да се користат широко, во градежништвото, лепило за плочки, сув мешан малтер, ѕиден кит, обезмастено палто, латекс бои, фармацевтски, прехранбени, козметички, детергенти итн.

Гледај Повеќе

Нашите предности

Професионален производител на целулоза етер од Кина.

 • Product Range

  Палета на производи

  Можеме да ги обезбедиме сите серии на целулозни етери, индустриски, прехранбени и фармаколошки квалитети, да ги задоволиме барањата на клиентите за различни апликации.

 • Professional Personnel

  Професионален персонал

  Имаме искусен специјалист кој работи во полето на целулоза етер многу години, може да обезбеди добра услуга по продажбата на клиентите, може да одговори на прашањата на клиентите во рок од 24 часа.

 • Stable Quality

  Стабилен квалитет

  Ние го применуваме напредниот систем за контрола на DCS, кој гарантира стабилен квалитет за различни серии. Со доволен капацитет, можеме да гарантираме стабилно снабдување на клиентите.

нашите производи

Фокусирајте се на целулозните етери

Вести

 • Кои се методите на целулозниот етер како додаток на сув малтер?

  29 април 2022 година

  Една од најголемите разлики помеѓу сувиот малтер и традиционалниот малтер е тоа што сувиот малтер е модифициран со мала количина на хемиски адитиви.Додавањето на еден вид додаток на сув малтер се нарекува примарна модификација, додавањето на два или повеќе адитиви е секундарна модификација.Квалитетот на д...

 • Introduction of Hydroxypropyl methyl cellulose (HPMC)

  Воведување на хидроксипропил метил целулоза (HPMC)

  15 април 2022 година

  【Вовед】 Хемиско име: хидроксипропилметил целулоза (HPMC) молекуларна формула:[C6H7O2(OH)3-mn(OCH3)m(OCH3CH(OH)CH3)n]x Формула на структура: каде што :RCH=-H, -CH2CHOHCH3;X=степен на полимеризација .Кратенка: HPMC 【Карактеристики】 1. Растворлива во вода, нејонска целулоза в...

 • Каква улога игра целулозниот етер во сув мешан малтер?

  Мар-30-2022

  Целулозниот етер е синтетички полимер направен од природна целулоза како суровина со хемиска модификација.Целулозниот етер е дериват на природна целулоза, производството на целулозен етер и синтетичкиот полимер е различен, неговиот најосновен материјал е целулоза, природни полимерни соединенија.Поради т...

Прочитај повеќе